Heropstarten school

Beste allemaal,

een kort berichtje al, meer informatie volgt later!

Onze leerlingen van het 1ste, 2de en 6de leerjaar volgen reeds les op school. Wij zagen tijdens die lesdagen veel blije gezichten van zowel leerlingen als leerkrachten.
Maandag hielden we een meeting met de personeelsafgevaardigden en hebben we de eerste lesdagen grondig besproken. Veiligheid, welbevinden van leerlingen en team en haalbaarheid stonden op de agenda. Wij zijn zeer blij te kunnen melden dat alles positief werd ervaren en dat iedereen veel goesting heeft om de komende week verder te doen zoals we bezig zijn.

De veiligheidsraad heeft groen licht gegeven om de scholen de vrijheid te gegeven om nog een aantal klassen te openen op 8 juni.

‘Van een school kan niemand verwachten dat ze onhaalbare en onveilige dingen doet.’

Na opmaak van de risicoanalyse en het hygiƫneplan kunnen wij volgende klassen ook openen:

- 3de kleuterklas: de kleutertjes zouden dan in hun eigen klasje zitten bij hun eigen juf. Voor hen gelden de regels rond social distance niet.
- de leerlingen van het derde, vierde en vijfde leerjaar. Hun klassen zullen in de meeste gevallen opgesplitst worden in 2 groepen. Voor hen geldt social distancing in de klas, maar niet op de speelplaats. (spelen wel in eigen bubbel)

Verdere details (klasgroep, uren) krijgen jullie nog van de leerkrachten.

De kleuterjuffen waarvan de kleuterklasjes niet openen, worden ingezet voor de opvang (anders kunnen wij deze niet verder organiseren) en om het hygiƫneplan toe te passen.

Met vriendelijke groeten

Het team

Reacties

Populaire posts van deze blog